Utgivna böcker:


Nyhet: Barbros allra bästaGamla och nya recept samlade i ett praktiskt format som utformats för att kunna ligga eller stå på arbetsbänken och vara till daglig hjälp i såväl matlagning som planering.


Mitt liv som Bohusläns matmamma.Mitt liv som Bohusläns matmamma beskriver mina upplevelser under den 57 år långa resan bland den bohuslänska befolkningen från ön Asperö i söder till Hogdals-Nordby i norr. Att få förmedla den bohuslänska mathistorien till så många av landskapets invånare, ser jag som en stor lycka.

Under min tid som hemkonsulent packade jag bagaget fullt med mest bohuslänska råvaror. Att ratta bilen genom det vackra landskapet gjorde resan till en upplevelse. Väl framme möttes jag ibland av hundratalet deltagare som ville höra om och smaka på mina maträtter. Prat, skratt och glada kommentarer, vad kan man mer önska.

Så kom åren på Bohusläns Museum och dess matservering. Glada gäster som varje dag fick veta varifrån råvarorna hämtats och hur de tillagats. Serverades nylagat och fräscht. Livet på museikaféet finns skildrat i boken. Förhoppningsvis kan boken ge inspiration att slå vakt om den gamla bohuslänska matkulturen.


Barbros bästa.
Gamla och nya recept samlade i ett praktiskt format som utformats för att kunna ligga eller stå på arbetsbänken och vara till daglig hjälp i såväl matlagning som planering. Recept med närproducerade råvaror utan tillsatser. En bok i tiden! Klicka på bilden för mer information.
Mat med historia. Tre böckers förlag, år 2001
Innehåller bl. a. medeltida recept, historiska recept från Bohuslän (folkminnesarkivet i Uppsala och Göteborg) mathistoria, matsedlar från Bohuslän, Dalsland och Västergötland.
Solbröd och Svanvikssoppa. Bohusläns museums förlag, år 1998
Skrevs till invigningen av Vitlycke nya museum. Recepten har sammanställts genom studier av de anteckningar som gjorts i samband med utgrävningar av bronsålderns kökkenmöddingar i Bohuslän. Namnen på rätterna kommer från de platser där fornlämningar hittats.
Gråärter och doppekopp. Bohusläns museums förlag, år 1994
Innehåller bohuslänsk mathistoria med recept användbara för dagens hushåll och med en nostalgisk touch från mormors tid.
Välkommen till bords. Hundra eller en. Bohusläns museums förlag, år 1989
Innehåller recept för en-pers.hushållet samt för storhushåll. Den genuina husmanskosten, baserad på lokala råvaror, som serverades på Bohusläns museikafè under 90-talet
Mat med sommarsmak (slutsåld). Lt:s förlag, år 1986
Ta till vara bär, frukt och grönsaker.