Taubes fisksoppa på Barbros vis

- en av de berömda läckerheterna på Bohusläns museikafé på Barbros tid


300 gram havskatt eller långafilé
1 tsk salt, några droppar citron
3 potatisar
3 dl ärter och morötter
1 l fiskbuljong (kokt på fiskskrovet)
2 dl hackad dill, gräslök och persilja
100 gram rensade räkor
200 gram musslor
1 dl grädde
salt, vitpeppar

Taubes fisksoppa på Barbros vis



Koka en god buljong av fiskskrov, vatten, salt, lök, vitpepparkorn och persiljekvistar. Sila upp buljongen. Gnid in fiskfiléerna med citron-salt och lägg ner i buljongen jämte potatis i tärningar, koka några minuter. Blanda ner ärter-morötter och koka ytterligare några minuter. Tillsätt skaldjur, kryddgrönt och grädde. Koka upp och smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med tunnbrödssmörgås.